Néphagyományőrző Mester Óvoda

Óvodánk a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesületének (NÓE) felkérésére szervezte meg a XXIII. Tavaszi Találkozót. A továbbképzést a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi épületében tartották. Témája “A múzeumpedagógia új perspektívái az óvodai nevelésben”. Az eseményre 23 településről érkezett több mint 150 óvodapedagógus. 
Dr. Kozma Gábor az Egyetem rektor-helyettese nyitotta meg a továbbképzést, majd Steindl Balázs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Az óvodát Néphagyományőrző Mester Óvoda díjjal tüntették ki, ezt jelképező emléktáblát Szigethy Miklósné Ildikó, a NÓE elnöke adta át.  Ezután Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője méltatta a kitüntetett intézményt.
Az óvodában folyó munkát egy játékfűzés összeállításával mutattuk be az óvodásainkkal, “Verd meg isten a magyart, szentgyörgynapi harmattal” címmel. A szakmai napon az óvodapedagógus képzésről dr. Miklós Ágnes Kata, a múzeumpedagógia és az óvodapedagógia kapcsolatáról Szigethy Miklósné mesterpedagógus és Nádasiné Nimmerfroh Ildikó mesterpedagógus tartott előadást.
A délelőtti előadások után ellátogattak a Duna Múzeumba, a Keresztény Múzeumba és a Vármúzeumba.

Leave a comment